Kekfig…

kekfig çok doyurucu ve gerçekten çok hafif...

kekfig çok doyurucu ve gerçekten çok hafif…

Sevgili Okurlarım;

Bir süredir birlikte sağlıklı beslenme serüveninde olduğum bir takım arkadaşım bana “şöyle bir kek tarifi yok mu?” diye sordu.
ben de onun için; ideal porsiyonlarda unsuz ve şekersiz bir tarif denedim…
Sonuç mu? LEZZETİN İNANILMAZ HAFİFLİĞİ!!! tabii ki bu keke onun ismini vermek kaçınılmaz oldu: Figen için yapılan bu kekimizin adı kekfig 🙂 Afiyet olsun…

İşte tarif:
(Bu arada tarifte bulunan protein tozunu temin edemezseniz; onun yerine 1,5 yemek kaşığı tam tahıllı un ekleyebileceğiniz gibi hiiiç karbonhidratları bu işe bulaştırmayalım derseniz hindistan cevizi, fındık ve yulaf kepeğini 1 çorba kaşığı yerine 1,5 çorba kaşığı olarak kullanabilirsiniz)

1 yumurta
1 olcek protein tozu (gnc)
1 corba kasigi yulaf kepegi
1 corba kasigi hindistan cevizi
1 corba kasigi findik tozu
2 kasik splenda (toz)
1 tatli kasigi tarcin
1 portakal kabugu rendesi
1/2 cay bardagi soya sutu
1+1/2 kasik sivi yag
Kabartma tozu
1 avuc kizilcik kurusu

Toz karışımların ölçüsü 1 çay bardağına denk düşmeli.  Burada hindistan cevizi, fındık tozu, yulaf kepeği ve protein tozu var... :)

Toz karışımların ölçüsü 1 çay bardağına denk düşmeli.
Burada hindistan cevizi, fındık tozu, yulaf kepeği ve protein tozu var… 🙂

Peceteye birazcik yag aliyoruz ve kahve fincanlarini 1 tatli kasigini gecmeyen yag ile yagliyoruz. Birlikte cirptigimiz malzemeleri fincanlarin yarisina dokuyor ve tencereye yerlestiriyoruz (yayvan/ pilav tenceresi) fincanlarin yarisina gelecwk sekilde su doldurup kapagini kapatiyoruz. Artik kapagi uzunca bir sure acmayacagiz. Su kaynayana kadar yuksek, kaynadiktan sonra kisik ateste pisiiyoruz, sonra altini kisip 15 dk daha bekliyoruz. Ve sonra fincanlardan keklerimizi cikartiyoruz.

İşte keklerimizin pişme anı; yayvan ve cam kapaklı bir tencere kullanmanız işinizi kolaylaştıracağı gibi keklerinizi daha kolay takip etmenize yardım edecektir :)

İşte keklerimizin pişme anı; yayvan ve cam kapaklı bir tencere kullanmanız işinizi kolaylaştıracağı gibi keklerinizi daha kolay takip etmenize yardım edecektir 🙂

Lutfen bu tarifi denediginizde #elifezgiuzmansel hashtagini kullanmayi ya da referans bildirmeyi unutmayin.

Afiyet olsun. Bol lifli proteinden zengin glisemik indeksi dusurulmus kekiniz hazir. Aksam uzeri son ara ogununuzde yiyebilirsiniz. 🙂 sevgiler

ta daaa kek fig hazır :)

ta daaa kek fig hazır 🙂

Reklamlar