Suçsuz Tatlılar-1

FullSizeRender (7)

Günün suçsuz lezzeti

Balkabaklı Hindistan Cevizi Keki;

Geçtiğimiz gün yeni şeyler denemek üzerine konuşuyorduk ya hani… Balkabaklı hindistancevizi pay yapmaya ne dersiniz? Hem de böylelikle alıştığımız tatları daha masum ve hafif formlarda soframıza taşıyabiliriz… Ağırlık hissetmeden tüketebileceğiniz, glutensiz, şekersiz, unsuz, düşük karbonhidratlı bir tatlıyı sevdiklerinizle neden paylaşmayasınız?

İşte malzemeler ve tarifi;

Üzeri için:

*İki kalın ay dilimi balkabağı (haşlıyoruz)

*Ezilmiş kakule

*Tarçın

*Toz karanfil (kahve öğütücüsünde toz hale getirebilirsiniz)

*1 çorba kaşığı agave şurubu (ya da tercih ettiğiniz rafine olmayan bir tatlandırıcı)

*2 çorba kaşığı hindistancevizi kreması (daha önce, nasıl elde edeceğimizi “hindistancevizi yağı nasıl yapılır?” postunda ele almıştık)

Keki için:

*3 yumurta

*300 ml hindistancevizi unu (yapılışı için lütfen önceki postlardan faydalanınız)

*1 paket kabartma tozu

*3 adet çok olgun cennet hurması (ya da muz ya da 3 yemek kaşığı agave ya da tercih edeceğiniz herhangi bir rafine olmayan tatlandırıcı)

*Bir fiske tarçın

*3 yemek kaşığı hindistancevizi yağı (bkz. Nasıl yapılır için daha önceki postlar)

*1 cay bardağı hindistancevizi sütü (lütfen daha önceki postlardan nasıl elde edebileceğimize bakınız)

Yapılışı: Öncelikle balkabaklarımızı doğrayıp haşlanması için ocağa alalım… 3 adet yumurta ve püre haline getirdiğimiz olgun cennet hurmaları köpük köpük oluncaya dek çırpılır. Yağ ve sut ilave edilir. Tekrar karıştırılır. Peşi sıra un, kabartma tozu eklenir ve 5 dakika boyunca yüksek devirde pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırılır. Daha önceden 180° ısıttığınız fırında 35-40 dk. kadar pişiriniz.  Balkabaklarımızı kontrol edelim eğer iyice yumuşamışsa ateşten alıp süzelim. İyice soğumasını bekleyeceğiz. Kekimiz piştiğinde onu da soğuması için bir köşeye alalım. Balkabağı ve kek soğuduğunda artık balkabağından krema elde etmek için hazırız demektir. Blender sürahisine (ya da robotunuza ya da rondonuza) balkabaklarını, agave şurubunu, hindistancevizi kremasını, ve baharatlarımızı alalım ve karıştıralım. Oldukça kıvamlı olması gerekiyor. Bir spatula yardımı ile soğuyan kekimizin üzerine yayalım. Bu işlemi en kolay ve en biçimli yapmanın yolu kelepçeli kalıp kullanmaktır. Sonra kalıbı olduğu gibi buzdolabına alırsınız. Hindistancevizi yağı katılaşınca harika bir kıvam ve tat elde edersiniz.

Reklamlar