Evde Kepekli Lavaş Nasıl Yapılır?

Çeşitli lavaş tarifleri mevcut… Ama bu en sevdiklerimden…

Evde kepekli lavaş

Kepekli lavaş için gerekli malzeme: 3-4 adet ıslatılmış tam tahıllı ekmek, kepekli ya da tam tahıllı un, 1 fiske tuz, 1 fiske şeker…

Hazırlanışı: Su ile karıştırıyoruz, ele yapışmayan bir hamur elde etmeliyiz. 1 saat ılık ortamda bekletelim ki, içindeki ekmeklerle mayalansın. Sonra bezeler kopartıp tencere kapağı büyüklüğünde açalım. Altını üstünü tavada ısıtalım ve yumuşak kalması için bir havluyla daima üstünü örtelim. Nemli bir havlu daha iyi olur. Buzluğa atabilir, oradan alıp tavada ısıtabilirsin. Ola ki sert oldu, ısıtmadan önce üstünü suyla fısfıslayabilir uysallaştırabilirsin. Afiyet olsun 🙂

Reklamlar

Evde Kepekli Lavaş Nasıl Yapılır?” üzerine 11 yorum

  1. Harikasınız :)) Başarı da bundan geçiyor. Bir anda dönüp bakıyoruz ve Allah’Im ben neler yiyormuşum, diyoruz. İşte bu raddeye kadar, midemiz gibi iştahımızı ve nefsimizi de küçülttüğümüz o ana kadar hep böyle sınavlar var. Sonrası kolaylık ve motivasyon!

  2. Kepekli lavaşın 1 adedi ortalama kaç kaloriye tekabül ediyor ? Hazır olanlar 150 kalori civarında oluyor yanlış hatırlamıyorsamçç

  3. Lavaşın hazır ve kepekli olanlarını dönem dönem tüketiyorum.Akşam hafif öğünle bile olsa bir dilim yediğimde tam emin olmadığımdan ekmeğe eş değer mi diye içim rahat etmiyordu, şimdi daha rahat tüketeceğim 🙂 En kısa zamanda evde yapımını da denemek istiyorum…Teşekkürler.

  4. eveeeeeee sonunda bende hamurumu yogurdum ama hamur cok sert oldu acaba yanlis ekmek mi kullanddim

  5. ekmek 3-4 dilimmi , 3-4 adetmi ezgi hanım 3-4 adet ekmekten hamur çok olur gibi geldi , birde kepekli un ve maya ile yapsak olurmu böyle bir tarifiniz varmı ? teşekkürler

Yorumlar kapalı.