Çeşitli lavaş tarifleri mevcut… Ama bu en sevdiklerimden…
Kepekli lavaş için gerekli malzeme: 3-4 adet ıslatılmış tam tahıllı ekmek, kepekli ya da tam tahıllı un, 1 fiske tuz, 1 fiske şeker…
Hazırlanışı: Su ile karıştırıyoruz, ele yapışmayan bir hamur elde etmeliyiz. 1 saat ılık ortamda bekletelim ki, içindeki ekmeklerle mayalansın. Sonra bezeler kopartıp tencere kapağı büyüklüğünde açalım. Altını üstünü tavada ısıtalım ve yumuşak kalması için bir havluyla daima üstünü örtelim. Nemli bir havlu daha iyi olur. Buzluğa atabilir, oradan alıp tavada ısıtabilirsin. Ola ki sert oldu, ısıtmadan önce üstünü suyla fısfıslayabilir uysallaştırabilirsin. Afiyet olsun 🙂
En güzeli evde yapmak diyorum. 🙂
Harikasınız :)) Başarı da bundan geçiyor. Bir anda dönüp bakıyoruz ve Allah’Im ben neler yiyormuşum, diyoruz. İşte bu raddeye kadar, midemiz gibi iştahımızı ve nefsimizi de küçülttüğümüz o ana kadar hep böyle sınavlar var. Sonrası kolaylık ve motivasyon!
Kepekli lavaşın 1 adedi ortalama kaç kaloriye tekabül ediyor ? Hazır olanlar 150 kalori civarında oluyor yanlış hatırlamıyorsamçç
Tekrar merhaba, listelerimizde kalori sayimi yapmiyoruz. Onemli olan besinin yapisi ve glisemik indeksi. Kalori odakli beslenmeler dar ve gercekci degil cunku onemli olan neyi nasil ve ne ile tukettigimiz
O zaman şöyle sorayım, kepekli lavaşı kaç dilim ekmek yerine tüketebiliriz ? Veya günde en fazla ne kadar tüketmemiz gerekir ?
Gunde en fazla 2 dilim ekmek 2 adet lavas yiyebilirsiniz ama lavas ekmege gore daha hafif ve daha doyurucudur
Lavaşın hazır ve kepekli olanlarını dönem dönem tüketiyorum.Akşam hafif öğünle bile olsa bir dilim yediğimde tam emin olmadığımdan ekmeğe eş değer mi diye içim rahat etmiyordu, şimdi daha rahat tüketeceğim 🙂 En kısa zamanda evde yapımını da denemek istiyorum…Teşekkürler.
Tavsiyem pizza gibi sekize dilimlemeniz bu daha cabuk doyup daha az tuketmenize yardim eder, afiyet olsun
eveeeeeee sonunda bende hamurumu yogurdum ama hamur cok sert oldu acaba yanlis ekmek mi kullanddim
ekmek 3-4 dilimmi , 3-4 adetmi ezgi hanım 3-4 adet ekmekten hamur çok olur gibi geldi , birde kepekli un ve maya ile yapsak olurmu böyle bir tarifiniz varmı ? teşekkürler
Ekmek mayalamak için sadece sonuçta 3-4 dilimden maya elde ediyoruz. O hamrdan 10 tane lavaş çıkıyor gibi 🙂